ojojoj

Hade en riktig nära-döden-upplevelse idag.

p l u g g

Idag har jag på allvar inlett tentapluggandet, nu har jag rast i femton minuter.. Hehe.
Någonting säger mig bara att det jag har läst, sammanfattat och skrivit ner under dagen är helt onödigt eftersom det inte kommer att finnas med på tentan.
Liiiite jobbigt tycker jag det är att vi är de första som går den nya utformningen av sjuksköterskeprogrammet här på Linnéuniversitetet, allt är så rörigt, all information är svårtillgänglig och ingen har någon aning om vad som ska pluggas på inför tentan. Hade vi inte varit först hade vi kunnat titta lite på gamla tentor och fått vägvisning. Men icke. Detta är ju såklart en större utmaning. Höhö.

Alltså tenta på torsdag.
Jobba på fredag, jobba pålördag, rockfesten på lördag och jobba på söndag.
Sen börjar nästa kurs, den som jag tänker på med skräckblandad förtjusning; Anatomi och fysiologi..

Fick förresten ett samtl från min mamma innan, det samtalet innehöll en anklagelse, alternativt frågeställning, på om jag hade tagit sopskyffeln som brukar stå i pannrummet. Det hade jag ju givetvis inte gjort, funderar faktiskt fortfarande på vad hon trodde att jag skulle ha gjort med den...

Pratade med AnnaBannana innan med, trevligt trevligt. Hon ska också på rockfesten, vilket är extra trevligt...
Nehe, nu ska jag återgå till pluggandet....

Ett konstaterande

Jag ska ju plugga, inte facebooka..

Carpe Diem

En risk för att låta klyschig, men ta vara på alla dagar!!
Det kan snabbt ske en förändring...

101010+17

Det finns vänner, och så finns det de vänner som jag är beredd att göra lite extra för och vet att de gör det samma för mig..

Förra veckan var jag som bekant hemma från onsdagen, det var skönt med lite hemmavård när jag behövde den som bäst. Åkte tillbaka i måndagskväll, lite för tidigt tyckte min mamma, o i måndagskväll när jag var ensam här insåg jag detsamma. Dock för stolt för att erkänna för mamma att jag inte skulle klara av att åka tillbaka redan..
Fick ändå en liten räddning när det var som mest hopplöst :) Ibland är det fördel att bo nära Statoil så att folk får vägarna förbi..
Blev bjuden på mat hos Karro, lax.. O kan inte säga att jag inte gillade det. Jag ska nog bli fiskmänniska... Kanske.

Hemma blev det mest att ta det lugnt, storebror var också hemma vilket ledde till att familjen var samlad. Att vaara hemma betyder också god mat. I fredags blev det pappas hemmagjorda schnitzel tillsammans med Martins o pappas hemmagjorda bearnaisesås. Det lönar sig att ha matintresserade familjemedlemmar... Vi hade även besök av pappas Estniska vän o hans vän. Trevligt.

I lördags stod Martinhelt för matlagningen, det blev älgstek och en god puré till. Smaskens! Martin hade även kompisar hemma och visst är det kul att träffa de med när man är hemma!!

På söndagförmiddagen var mamma o Johan med i en multisporttävling, kanot, löpning och cykling. Duktiga var dem o kallt var det!!
Passade även på att hälsa på mormor o morfar i söndags. Fick med mig massa köttbullar som nu vilar tryggt i min frys (och mage.)
Var trött efter söndagens friska luft o ansträgningar... Puuuh.

Igår tillbringade jag hela dagen på soffan, men det gjorde susen, måsse bra på kvällen iaf!!
Min kanin var busig igår, lite mycket överskottsenergi kanske? Eller bara saknad av mig? Han hoppade iaf upp o ner i soffan, hoppade på mig, hoppade över mig, ner på golvet, upp i soffan, upp på min axel o sen vila lite.. Hehe..

Idag hade jag en dejt med Karolina på Ica.. =)

Gissa vem som kommer upphoppande i soffan nu o vill gosa?
Ledtråd: Inte Karolina...ett onödigt inlägg

Nananananana, min kanin är crazyyyyy, jag med.
Maja var här innan, treeeeeeevligt, hej då!

onsdag

Idag har jag åkt hemhem..
Kom hit vid tvåtiden ungefär.
Vid fyra kom jag på att jag kunde dra till stallet, så bytte om o åkte dit. Tog en ridtur i skogen, direkt efter att jag ridit, gjort i ordning pållen, dratt på de andra täcken o släppt ut de åkte jag och mötte upp löpargruppen som var ute med AOK. Hann inte byta om, så drog bara av mig ridstövlarna och på med löpardojjorna.. De hade dock redan börjat när jag kom, men var med en stund, sen drog jag och mammsen en egen runda.
Snart är det dags att duacha o basta!!! =)

Förresten, igår gjorde jag korvstroganoff till kvällsmat, det blev även min lunch idag. Gissa vad jag fick till kvällsmat idag?
P.s det är ingen kuggfråga..


åååh tack!

Jag började tycka min blogg var tråkigast i världen (men vad spelar det för roll???)
Men så fick jag denna kommentaren från underbara Joel:
"Jag tycker detta är det bästa och minst skitsnackande jag läst på hela dagen..."

Jag blev så glad att jag blev utmattad, så nu måste jag duscha o sen sova.

första praktikdagen avklarad..

Har haft första praktikdagen på utbildningen, eller fälstudie kallas det, ska bara vara ute två dagar.
Fick kastas ini verkligeheten direkt. Det första jag fick göra var att ta på mig operationskläder och vara med på en operation..
Sköterskorna koncentrerade sig nästan mer på mig än patienten när jag började svettas (jag som alltid fryser, plus att rummmet var kallt, ja jag svettades riktigt ordentligt) och tappade all färg i ansiktet..
"mår du bra? du får gå ut om du vill, gå ut o sätt dig med huvudet nere mellan knäna!"
"mår du verkligenbra?"

Äääh, jag härdade ut, men det var skönt att andas utanför rummet sen.
Den andra operationen (som dock var samma som den förra) gick mycket bättre, där behövde jag inte ens titta bort utan glodde som aldrig förr, med färger kvar i fejset!

På eftermiddagen gick jag och Ida tillsammans, det var trevligt, vi fick se en himlans massa gips, så nu kan jag nästan gipsa ;) höhöhö.

pöss o adjöss!

ich bin müde

=jag är trött. =icke ett givande inlägg, nu går jag och lägger mig..

Min nya lya, det rimmar, det rimmar bättre om ordet "min" tas bort...

Trivs så bra i min nya lya att jag knappt hinner blogga. All min lediga tid ägnas åt att titta på lägenheten från olika håll. Från toalettdörren, hallen, sovrummet, gå-in-garderoben, från sängen osv.. I morgon klockan åtta kommer målaren, jag ska öppna i sömnen, ställa sängen i mitten av rummet, låta mig inplastas och sen sova vidare... Alternativ två är att faktiskt möta upp Therese och Josefine kl nio så som vi bestämt och jobba vidare med vårt grupparbete... Så tänkte kallprata med målaren minst en halvtimme i morgon innan jag lämnar lägenheten... Hehe.

.

nackdelen när man verkligen kör "botten upp och resten i håret" är att håret blir så stelt. jag har stel mintu i håret. god natt.

RSS 2.0