Jesus? Neee, Smilegubbe? jaaaJag har funderat på vad en Jesusfigur på mackan eller i snön är i jämförelse med att få en smilegubbe på pannkakan när den vänds?
Själv föredrar jag smilegubbar och tycker den är coolare än Jesus.
Förresten, hur vet man att det verkligen är Jesus man får på alla dessa konstiga uppenbarelser?
Jag vet iallafall att detta är min smilegubbe! =)

Lovelife!

Idag har jag varit i skolan, därefter följde Ana Banana med mig hem, käkade käk och såg på vår älskade Skärgårdsdoktorn i några timmar!

Ikväll var jag och Maja ute och gick, vi hittade Växjös största pulkabacke med tillhörande plastpåse, kul hade vi!
Det blev en promenad på lite drygt en mil! Bra jobbat!! Funderade över över hur sommaren blir i år. Spännande..Jag gillar att ha saker pågång hela tiden och ogillar när det inte häder något, därför kära vänner har jag strukturerat upp dagarna som följer såhär:
Tisdag: Skola, Pannkakor med Nathalie, Skärgårdsdoktorn med N, KTC och leka sjukhus, tvätta, äta sova.
Onsdag. Skola 8-10, jobb 12.30-20.00, Jobb på Sivans 20.00(eller så fort jag hinner)-02.00
Torsdag: Skola 9-?, Sova, Möte 18.00, Sova
Fredag: Vakna, åka tåg, jobba 9-18
Lördag: jobba 10-13


Däremellan ska jag plugga med!

Vi lekte sjukhus i skolan, fast på riktigt!
En helg som var bra!

Dagarna rullar på och jag inser att jag trivs nästan för bra här i Växjö! Men antar att det ska vara så!

I helgen skrev ja tentapå lördagen, därefter drog jag hem Annorna och Jasmina på lunch, kan ju inte skylla på att det var katten som släpade in dem så jag får ta på mig det ansvaret själv!
De avvek efter några timmar och strax därpå anlände Therese (hon som fes), vi käkade revben och potatissallad som en start på en bra kväll, för nog blev den bra!

Vi gick vidare till Therese's kusse Emma som är från Gislaved, hennes söster var på besök. Tog en drink därinnan det var dags att vandra vidare till nästa förfest, Emma hade inga plastglas men en tacosås-burk, det fick duga som grogg-glas!!
Nästa förfest innehöll ölspel och beerpong, därefter blev det ett kärt återseende hos Sivan!!
Jag och Therese gick hem vid tjugo över ett och tack vare det mådde vi som prinsessor på söndagen! Tog bilen hem till Therse och hennes kära Alvesta, pizza, handboll och hockey stod på schemat. Pizzan vann, men handbollen och hockeyn förlorade.

Tåget hem till Växjö, Solsidan, gå till Anna och hennes söster Jenny därdet blev Wallander och galna påhitt. Sen var det dags att sova efter en härligt härlig helg!

Skänkte även en arg tanke till den som har beslutat att vi ska börja klockan åtta nu....

onsdag

En heldag i skolan med en blandning av intressanta och värdelösa föreläsningar!

Har tvättat och varit duktig.

Karolina kom hit på kvällen och tjötade skit.
Ännu en gång inser jag hur viktiga personerna i ens omgivning är för att man ska må bra!

<3

Handbolls-vm och Ronneby

Det har hunnit bli tisdag och dagarna går in i varandra, har ingen riktigt koll på vad det är för dagar, men tror att onsdag kommer efter tisdag!

I lördags hade jag inget att göra och vid halv sex ungefär ringde jag min kära vän Amanda, det hela slutade med att jag skulle kolla upp tåg ner till Karlskrona, sagt och gjort, hittar ett tåg och lämnar the big city of Campus vid ca kvart över sex. Tar tåget ner och blir hämtade i Kallekrona.

Eftersom hon jobbar inom försvarsmakten blev det att åka in en sväng till regementet där vi käkade, sen spelade vi trumpet och brottades. Kul var det!
Därefter åkte jag och Amanda till henne i Ronneby, vi hade för mycket att prata om att vi inte tystnade förrens klockan blivit fyra på natten och våra kroppar sa nej.

På söndagen tog vi en promenad i Ronneby och den staden växte i mina ögon, jättemånga fina gamla hus och kullerstensgator, underbart mysigt var det! För att inte tala om hur vacker kyrkan var!

Det blev en härlig och spontan helg med en av de personerna bästa jag vet!

Tog bussen hem till Växjö efter en bra helg!

Igår blev det tåg hemhem till Anderstorp och därefter bil till Jönköping och Kinnarps Arena. Det var handbolls-vm och släktträff i ett! Kusin Johanna var med och hela familjen H var samlad! Det krävs att det är julafton eller handbolls-vm för att familjen ska bli samlad, men lika glad är jag för det =)
Pappa satt i sekretariatet och han skötte sig finfint! Han blev inzoomad i tv men som tur var hade han skött sig då! ;)

Nu ska jag krypa till kojs och ladda för morgondagen!

Tack och adjö- korv med brö!

Dagens allvar

Jag och Amanda har precis haft en tyst minut och bett en bön om en bättre värld.

Kvällsbön

Käre gode Gud, gör så att någon som vill diska och städa hos mig plingar på min dörr inom fem minuter.
Amen.

Tack LNU, ni har räddat vår helg...

Igår var glädjen stor bland oss studenter, vi fick mail om att vår omtenta blev flyttad från 29/1 till 5/2, "OBS OBS OBS OBS TENTAMEN ÄR FLYTTAD TILL 5 FEBRUARI!" detta firade vi på Sivans istället för att sitta hemma och plugga.
Idag vändes det, nytt mail "vi fick lite hjärnsläpp igår och tentamen är självklart 5/2."
Tack, nu vet vi vad vi ska göra i helgen, plugga..

Dagen idag började konstigt, hade ställt väckarklocka på både mobilen och klockradion, börjadekl.08.30 idag, vaknar 07.44 och funderar varför inte väckningen har ringt, tänker att den nog ringer 07.45, men ICKE, går upp och inser att jag hade ställt klockorna på 08.20. INTE OKEJ.
När jag sedan har gjort min gröt och hällt på mjölken går jag in på dass, kommer ut och mjölken har skurit sig. Mjölken har blivit hård och bredvid ligger massa vatten. Tack och hej med den frukosten.
Fick gå till skolan på tom mage.....

Hade skola till 11.30 därefter ett grupparbete som gick fint. Efter att det var klart gick jag och Therese med Josefine och kollade på hennes nya lägenhet. Finfin!

När jag kom hem upptäckte jag att min dator stod påslagenoch hade varit uppkopplad på internet i 54 minuter, ibehagligt tyckte jag efter som datorn stängdes av igårkväll vid åttatiden....
Sket i det och åkte sedan till min nyaste släkting! Träfade kusinens son idag och lillknodden var så söt! Riktig goding, sååå liten han är! Jag smälter bara jag tänker på honom!

....Jag avslutar med att jaghar näsblod.

Radiokändis..

Har haft föreläsning hela dagen idag 9.15-16.30.
Kunde ändå inte motstå att slänga iväg ett mail till Morgan i Christer...
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3130
Dra fram till 1.38.45 (klippet är 2.23) från dagens program...

på riktigt!

Idag känns det som att sjuksköterskeutbildningen började på riktigt, även om den har hållt på i en termin. Idag började vi med ergonomi-öviningar, snart är det injektioner, provtagning och massa andra övningar som väntar. Vecka åtta till tolv ska jag ut på praktik. Kul!

NU ska jag sova.

15 jan

Nyäten o tentan e skriven. Prutt.

nu ska jag till Ica.

imorgon kan vi andas.

Ibland känner jag mig lite efterbliven (fast det är jag inte).
Det är svårt att läsa på universitetet, det svåra är att komma in i pluggtänket och få rätt studieteknik, kuna lägga upp det rätt. Det är mitt problem, men det är ju en insikt det med...

I morgon är den fruktade tentan, därefter ska jag bege mig till Öjaby för att träffa mitt tvåveckorgamla kusinbarn, ska bli kul. Sen kommer nog lite pajkar från gamla klassen och hälsar på. Därefter ska det korkas upp.

9 jan

Dagen idag har bestått av plugga och glo på film..
Igår och i torsdags jobbade jag. Får se vad som händer på jobbfronten framöver.

Igår hade vi även gäster här hemma, senare kom Josefin till mig, och vi åkte hem till henne efter ett tag.

Jag längtar till Växjö.

Hockeybockey

Grattis till alla som inte var i GisleParken i onsdags, det var det sämsta jag har varit med om.
Men med gott sällskap löser sig det mesta. Hade en riktigt trevlig kväl trots att GisleParken har sänkt sin standard brutalmycket!

Igår var jag på hockey i Kinnarps Arena, jag var cool o hade hv-tröja på mig. hv vann och jag kollade ungefär mer på allt annat än på hockeyn, hehe. Hockey är kanske inte min starkaste sida trots allt.
Fick träffa mina två kusiner, kusse-Johanna och kusse-Lisa, det var trevligt!

5 jan

Vaknade vid 06.47 idag, 13 minuter innan väckarklockan. Tog mig upp, klädde på mig mjukisar, diskade och nu har jag ätit gröt och lyssnar på Morgonpasset på P3. En härlig start på morgonen.
Idag ska jag åke hemhem en sväng, får dock se när och när jag kommer tillbaka. SJ har tagit bort mitt tåg och det gillar jag inte, har två alternativ kl.13 eller kl.19. ILLA!

Dessutom har jag en liten form av beslutsångest inför helgen. Men det är ju några dagar kvar tills lördag som tur är.

Tack och hej, leverpastej.

Sommar, sommar o sol.

Idag har jag o Karolina varit tvillingar.
God natt.

En dålig ovana.

Har en dålig ovana att i tid och otid bita mig på insidan av läppen, små skinflikar lossnar o nästa gång är det perfekt med flikar för att bita. Kan inte sluta, fast det kanske hänger ihop med att det är en ovana. Fan.

Det tar sig, sa mordbrännaren.

Efter att ha haft ugnen igång på 250 graderi 74 minuter har nu vissa delar av min lägenhet antagit en temperatur på 23.1 grader. Men bara vissa delar.

Kallllle

Temperaturen i min lägenhet är nere på 18 grader, alldelles för kallt. Så nu är ugnen på och luckan öppen. Igen.
Ringde hyresvärden och gnällde lite idag, mina ventiler under fönstrena går inte att stänga och jag har satt min termometer där för att se hur kall luften är som kommer in, 5 grader!!! Blommorna fladdrar av luftflödet och jag fryser!

Bröllop!

Pratade med pappa i telefon innan.

Pappa - Vi fick inbjudan till bröllop idag,så du vet.
Jag - Till?
Pappa - Bröllop.

Ja men då vet jag precis vilka som ska gifta sig....

20.3

Temperaturen i lägenheten (den delen som är närmst köket) har nu nått en temperatur på 20.3 grader celsius.
Detta efter att ugnen stått på 250 grader med öppen lucka och utan att jag ätit en endaste liten muffins.

Man har mycket, vill ha mera

Jag vet inte om det kallas kreativitet eller sötsug?
Jag bakar iallafall chokladmuffins nu, tanken är att temperaturen höjs här i lägenheten om man har ugnen igång. Och den lilla tanken på att lösgodis vore gott, men det är ju så kallt ute och långt till Ica!

När jag hade fått i smeten i formarna och det bara återstod att slicka skålen upptäckte jag att jag hade två stycken slickepottar. Senast i december gnällde jag över att jag inte hade en enda. Fick mamma till att köpa en till mig i julklapp, för att sedan komma till min lägenhetoch hitta en slickepott i lådan. Därför när julaftonen var kommen och paketen utdelade gav jag detta paket till min storebror. Nu när jag har kommit tillbaka upptäcker jag alltså att jag har två slickepottar och känner mig snäll som gav bort min tredje.
Men alla goda ting är ju tre, det är ju vida känt. Därför kära vänner har jag tre stycken potatisskalare!
- En med träskaft, modell lite äldre.
- En med svart skaft, modell lite längre.
- En helt vanlig, modell vanlig.

Till kvällsmat blev det ugnsbakade potatisskivor och biff. Jag skalade aldrig potatisen, skal är väl nyttigt?

En nyårspresent som heter duga!

Nu är jag tillbaka i min lägenhet i Växjö, julen firade jag på 1800-talsvis.
När jag kom hem fanns det ingen värme i huset. Så i 1800-talsanda firade vi jul. Värmen kom åter ett par dagar efter jul.
Har haft en riktigt mysig jul hemma med nära och kära!
Hade även en trevlig nyårsafton!

I går fick jag den bästa tänkbara nyårspresenten; Ett kusinbarn! =)
Det bästa är att kusinen med familj bor här i Växjö!

RSS 2.0