Cellgifter vs. Antibiotika

Har varit förkyld med hosta ett tag så min hudläkare ville att jag skulle gå till vårdcentralen. 

I fredagsmorgon ringde jag vårdcentralen och ville ha en tid. 
Fick en tid klockan ett, hon kunde absolut inte ge mig en tid efter halv tre, de tiderna var de tvugna att spara till efter lunch. 
Jag slutar egentligen halv fyra och insåg att det var omöjligt att gå iväg innan ett så jag ringer tillbaka några minuter senare och avbokar tiden. Telefonsvararen gör mig uppmärksam på att jag inte kommer bli uppringd för att bekräfta avbokningen.  
Några minuter senare ringer det "hej, det var från vårdcentralen, jag såg att du avbokat din tid och kände att jag ville ringa upp eftersom det i bokningen står att det är din hudläkare som vill att du ska kolla upp detta."
Förklarar att jag var tvungen att avboka för att jag inte har någon möjlighet att gå iväg så tidigt och att jag inte kunde få en senare tid. 
Hon tyckte det var konstigt att hon sagt så och erbjöd mig en tid 16.15.

Efter en undersökning där hon endast hittade att jag var öm på sidan och i mitten av magen fick jag lämna ett blodprov och urinprov. 
Blodprovet visade att jag hade ett CRP på 45 (det infektionsprovet jag snackar om hela tiden och som ska ligga på under fem) och en ful urinsticka. 
Läkaren sa till mig att jag har urinvägsinfektion och måste äta antibiotika. 
I nästa mening säger hon att jag inte kan kombinera detta med Methotrexate (cellgifterna) och att jag måste göra ett uppehåll med det.

Jag höll på att börja gråta. 

Sa till henne att jag inte kommer äta den där antibiotikan, vilket hon sa att jag måste. Varpå jag åter sa att jag inte tänkte det! Inte innan urinodlingen kommit och vi vet att jag faktiskt behöver äta antibiotikan. 

Jag slutade med kortisonet i onsdags och har äntligen kommit upp i rätt dos med cellisarna, så det är inte nu jag tänker prova att vara utan mediciner.

Eftersom jag fått en tid sent på fredagseftermiddagen skulle inte urinet komma till labbet fören på måndag, hon erbjöd mig att själv åka och lämna provet på sjukhuset. 
Sagt och gjort. 
Jag tar mitt kiss och går. 

Går till Louis, frågade lite försynt om jag fick ställa ett rör med kiss i henne kyl.. Hon var skeptisk men hade inte så mycket att välja på.
Vi njöt av mat på Sivans och after schoolen innan jag begav mig mot staden igen. 

Kom till jobbet strax innan tio. Lämnade provröret med urin i kylen. Hade även med ett rör till nasofarynxodling, ett prov man tar långt upp i näsan. Riktigt obehagligt! 
Tog en ny urinsticka och CRP. 
Stickan var fortsatt ful, 3+ på leukocyter, vilket betyder att jag har vita blodkroppar i urinen. De vita blodkropparna ökar när man har en infektion i kroppen. Positivt var dock att CRP gått ner till 35. 
Så jag tror ändå att jag tog ett bra beslut som vägrade äta antibiotikan. Om jag haft en rejäl infektion så skulle inte mitt CRP ha vänt spontant. 

Har haft ett ökat antal vita blodkroppar ett bra tag på grund av kortisonet och jag funderar på om det ökade antalet i urinen kan bero på kortisonet. Fast det är bara mina egna spekulationer.
Urinvägsinfektionen skulle vara förklaringen till magontet, fast nu tror jag inte att jag har det så just nu vet jag inte varför jag hade så ont i magen? Biverkning?  

(Mer om denna trista resa finns att läsa under kategorin "karusellen")

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0